Menu Sluiten

Infrastructuur

Groene schoolomgeving 

Bij Ter Gavers proberen we zoveel mogelijk naar buiten te trekken. Buiten leren is veel boeiender, het prikkelt alle zintuigen en zet de kinderen in beweging. Onze school leent zich perfect tot het ‘buiten les geven’. Ons schooldomein herbergt heel wat leuke en gezellige plekjes maar ook met heel wat plaatsen waar actief gespeeld en geleerd kan worden.

In de moestuin en het dierenpark kunnen de kinderen heel wat waarnemingen doen, maar oefenen ze ook heel wat praktische dingen: zaaien, planten, oogsten, maar ook onkruid wieden, water geven,…

Naast onze moestuin zijn we ook druk bezig om onze speelplaats uitdagender te maken voor de kinderen. Zo kunnen ze ook tijdens de speeltijden en turnlessen actief buiten spelen.

Onze allerkleinsten kunnen zich uitleven op het kleuterspeelplein.

Onze groene en rustige schoolomgeving is ideaal om buiten te spelen en te leren. Ook lees- en rekenlessen worden regelmatig buiten gegeven. Onze speelplaats kan gebruikt worden als reuze schoolbord, bij onze schoolborden staan picknickbanken en onder de bomen zijn heel wat schaduwplekken te vinden om bij mooi weer buiten te lezen en te leren.

Kinderdagverblijf

Op de campus werd door de vzw Voogha het kinderdagverblijf Gaversloeberke opgericht. Dit voor kinderen van 0 tot 3 jaar.Openingsuren: Alle werkdagen van 6u30 tot 18u30.Het kinderdagverblijf werkt onder toezicht van Kind & Gezin. De leiding is in handen van een sociaal verpleegkundige. Verder zijn er nog kinderverzorgsters en kleuterleidsters aanwezig. Er is een erg ruime en moderne accomodatie met goede speelmogelijkheden buiten. Dagprijs wordt bepaald naar rato van het financieel inkomen en is aftrekbaar bij de belastingsaangifte.Tel. Gaversloeberke: 056 71 56 14
Website: www.gaversloeberke.be